Praktijk Oriël

7 maart 2018, Bewust naar aarde gekomen

 

 

 

Bewust naar aarde gekomen

 

Gekoppeld aan mijn lijf en persoonlijkheid

Ben ik vergeten hoe het werkelijk is in bronwereld

Maar ervaar ik hier als een tijdreiziger meer en meer de kracht die ik ben

Vanuit diepe verbinding met mijn brein, lijf en hart

En kan ik het wezen dat ik werkelijk ben de ruimte geven

Door observatie, waarachtig schouwen vanuit neutraliteit

Zonder een bepaalde uitkomst te verwachten

Zo komt er beweging in alles wat ik aanschouw

En kan mijn wezenkracht steeds meer ruimte krijgen

Meer verankeren in mijn lichaam en persoonlijkheid

Dit is een proces van onderzoek in mezelf En is zeker niet altijd eenvoudig

Dit gaat gepaard met pieken en dalen

Maar o zo wezenlijk van belang..

 

9-1-18 Van buiten naar binnen

 

Van buiten naar binnen

Om waarachtig te kunnen zijn

Diep verbonden met oorspronkelijkheid

Mijn wezen ervaren

En uitdragen vanuit kracht en liefde

 

Van binnen naar buiten

Om zo de grootsheid die ik ben

Volledig te integreren met lijf en persoonlijkheid

En daarbuiten, voor het groter geheel

Krachtig mag ik weer zijn ten volste uit

 

Het doet er toe dat ik er ben

 Het doet er toe dat wij hier zijn …

 

 

25-09-2017  Luisteren en kiezen voor jezelf 

 

Durf jij voor jezelf te kiezen in bepaalde situaties? Neem jij jezelf serieus en luister je naar de signalen in jou?

Zelf kwam ik vandaag weer voor deze keuze te staan. Ik had een afspraak met een kennis vanmiddag voor een wandeling en daarna gezellig ergens koffie/thee drinken. Gisteren hebben we nog kortgesloten waar we elkaar zouden treffen en hoe laat en ik had er zin in. Maar vanochtend stond ik ineens op met allerlei ervaringen en gevoelens in mij die aandacht vroegen. Weinig energie, onrust en emoties..  Ik ben bij mezelf ten rade gegaan wat ik hier mee ging doen. In alles merkte ik dat ik vandaag even niet de ruimte en de zin had om met iemand af te spreken maar dat ik juist de connectie met mezelf bewust op mocht gaan zoeken...

Tja, en dan komt je dus op een punt uit dat je dit moet gaan melden. Vroeger had ik dit niet gedaan, zat ik vol plichtbesef en kon ik het echt niet maken om af te zeggen. Wat moest die ander daar wel niet van denken? Straks voelt diegene zich heel rot omdat ik op zo'n korte termijn afzeg. Wie ben ik om de ander teleur te stellen. Straks vind hij/zij mij niet meer lief.. enz.. Nee, ik ging gewoon heen met een grote glimlach om mijn mond en dan zette ik mezelf als ware aan de kant. Had ik meestal wel een leuke afspraak maar gaf ik mezelf wel veel te veel weg.  Met als gevolg dat ik uitgeput thuis kwam, sjagerijnig werd en down... En uiteindelijk moest ik er toch echt aan geloven om datgene aan te gaan wat er in mijn speelde en dan kwam het er vaak uit met me niet lekker voelen of echt ziek zijn. Letterlijk stop gezet worden.. En dat was toch niet echt een fijne manier ;-) 

Heel wat jaren rijper en met heel wat meer ervaring ga ik hier dus heel anders mee om. Al trap ik nog wel eens in de valkuil hoor ;-)  Dus vandaag heb ik mijn eerlijke gevoel gedeeld en de afspraak afgezegd. Ja de andere partij vond het erg jammer maar had er zeker begrip voor! En zo hoort het ook te zijn. Als je je verbindt met andere mensen is het natuurlijk het fijnst en ook eerlijk als je er met de volle 100% aanwezig kunt en wilt zijn. Dus de afspraak komt er zeker alleen op een ander tijdstip!

 

Mijn vraag vandaag aan jou is; Durf jij echt voor jezelf te gaan?

Als je wilt, laat deze vraag dan eens diep binnenkomen en ervaar.. 


 

 

En doordat ik de rust en ruimte heb gepakt heb ik me diep kunnen verbinden met de signalen in mijn lijf. Heb ik vanuit diepe hartsverbinding alles aanschouwt wat er aandacht vroeg en mocht er beweging komen, opschoning en inzicht.. 

Want dat is alles wat we hoeven te doen. Vanuit HartKracht door ons lijf en systeem lopen en te kijken, te aanschouwen..  Meer is er niet nodig om beweging te krijgen in alles wat niet stroomt. Bij mij is de stroming in gang gezet met een emotionele ontlading tot gevolg. Dit gaf meteen zoveel meer ruimte en rust en de rest zal zijn uitwerking krijgen de komende tijd.

Blij dat ik voor mezelf ben gegaan en kan gaan! 

 

 

 

22-07-17 Bewust leven

Bewust leven

Doe je dat wel

Sta je hier wel eens bij stil..

Ben jij echt aanwezig

In alles wat je doet

Ben je verbonden met je eigen kern

Of sta jij vaak op de automatische piloot

En doe je wat je doet

Vanuit ervaring en gewoonte

Als ik je nu eens vraag om heel bewust te zijn van jezelf

De ruimte en de stilte te pakken

En je te verbinden met je hart en je lijf

Wat ervaar je dan

In de stappen die je daarna neemt

Wat neem je gewaar

Voelt het wellicht heel anders

Stroomt de (hart)kracht door je heen

Gaan de dingen je gemakkelijker af

Ik daag je graag uit

Wees stil, verbind je, voel en ervaar

En ben benieuwd wat je ontdekt...

 

 

27-04-2017 Heftige emoties en gevoelens.. 

 

In een wirwar van gevoelens en emoties ben ik het spoor even bijster. Golven van emoties komen naar boven drijven. Boosheid explodeert in één zin die luid en duidelijk naar buiten komt. Met een kracht waar je u tegen zegt. Ik trek me terug in stilte en laat alles zijn. Vanuit mijn verbinding met het hart en het wezen dat ik ben neem ik waar..

Tranen rollen over mijn wangen. Frustraties krijgen een stem en worden hardop geuit. Ik krijg helder wat ik niet meer wil maar vooral wat ik wel wil! Heel duidelijk krijg ik mijn intenties en spreek ze hardop uit. Zo kan er beweging komen en de verandering ingezet worden.

Ook letterlijk mag er bewogen worden en ik laat me door de klanken van hart-muziek meevoeren. Bewegingen vanuit mijn wezen ontstaan en nog meer ontlading uit mijn lichaam en persoonlijkheid wordt geuit. De zware deken die in gevoel over mij heen ligt drukt steeds minder zwaar op me en lichtheid is weer beter voelbaar.

 

Als een wervelwind dans ik door heel de kamer en de fysieke bewegingen brengen beweging in mij.. Dit is zo helend en fijn. Dankbaar ben ik voor de ruimte die ik kreeg en heb genomen om dit kunnen te laten zijn. Door me te verbinden, stil te zijn, te ontdekken en waar te nemen is de beweging en verandering ingezet. Intens.. En wat ben ik nu moe, maar wat was het waardevol... 

 

 

18-04-2017  - Thuiskomen in je HartKracht.. 

Afgelopen woensdag kwamen 10 prachtige vrouwen afreizen naar Westdorp voor de workshop ‘Thuiskomen in je HartKracht’.  De roep van het hart heeft hun de weg gewezen, net als de mijne om deze dag te organiseren..

De dag van de workshop reed ik vroeg in de ochtend naar de locatie. Ik genoot van de prachtige landelijke rit en de zon straalde me heerlijk haar warme stralen toe. En ineens vanuit het niets overviel me even een oude onzekerheid. Gedachten en gevoelens kwamen naar voren van;

Euh Agnes, je bent toch helemaal niet goed voorbereid want je weet helemaal niet wat je moet gaan zeggen, je hebt dit niet bedacht en uitgeschreven van te voren dus dit komt niet goed zo… Straks verwachten ze iets wat ik helemaal niet kan bieden… Wie ben ik wel niet om dit te gaan doen.. Kan ik dit wel..   

Het was duidelijk dat oude onzekerheden, oude programma’s de kop op kwamen steken. Ik herkende ze.. Met dit bijltje had ik eerder gehakt in mijn leven, menig keer. Ik ben meteen even heel bewust afgezakt naar mijn hart waar ik meteen de rust en het vertrouwen voelde. Ik kon vanuit hartkracht naar de onzekerheden kijken en ze verdwenen gewoon.

Ja het klopt, ik wist niet wat ik ging zeggen en had niet alles uitgeschreven. Ik had niet de controle maar voelde heel duidelijk; dit is oké. Het gaat zoals het gaat. Wat kon me nou overkomen? Nou niets dus! Er was zo’n groot vertrouwen in mij dat ik dit samen met de groep neer mocht gaan zetten, ongeacht hoe de dag zou verlopen.. Blijheid en enthousiasme begon weer door me heen te stromen en ik heb even een traantje weggepinkt. Alles wat vanuit hartkracht gecreëerd wordt is altijd goed!

En goed was het! Wat hebben we een bijzonder dag mogen beleven zeg. En we hebben het gedragen met elkaar. Iedere keer als ik er weer aan denk voel ik een innerlijke glimlach opkomen. De groepsenergie was prachtig.

Voordat de mensen binnenkwamen voelde ik iedereen al op de stoelen zitten in de workshopruimte. Een prachtig veld van energie kon ik al waarnemen en ik wist en voelde dat alles klopte. Deze groep dames hoorden hier vandaag te zijn! 

Wat ik bij dit samenzijn mocht ervaren is dat er heel veel is aangeraakt en in beweging is gekomen. Zowel zichtbaar als onzichtbaar. Mooie verbindingen vanuit hart en creatiekracht mochten ontstaan. Stappen werden gezet, ieder op eigen unieke wijze. Met ontroering heb ik gevoeld en gekeken naar wat er allemaal zichtbaar werd. De openheid die er mocht ontstaan.. Prachtig. Gezamenlijk als groep hebben we dit gecreëerd, en ik ben er super dankbaar voor!

 

En zoals ik al schreef in mijn vorige blog was het echt de bedoeling dat deze dag beleeft mocht worden bij ‘De Stille Kracht’ in Westdorp. De naam kon niet toepasselijker ;-) Wat een fijne plek om groepswerk te doen! Al met al een prachtige dag waar ik met een blij hart op terugkijk en ik ga zeker weer een nieuwe dag inplannen.

Want de weg naar binnen is de weg te gaan... Vanuit die plek kunnen we onze grootsheid weer meer gaan ervaren en ons verbinden met ons lichaam en onze persoonlijkheid, vanuit hartkracht!  We mogen onszelf weer gaan ontmoeten en vrijkomen van programma’s en toevoegingen in ons systeem, door onze scheppende en creatiekracht te laten stromen. En daarin draag ik graag mijn steentje bij!

 

 

14-04-2017 - De weg naar.. 

Afgelopen woensdag heb ik de 1e workshop 'Thuiskomen in je HartKracht' georganiseerd. Toen de inspiratie voor deze dag begon te stromen zat ik heerlijk in de creatieflow. De woorden kwamen moeiteloos op papier voor het evenement en ik voelde waar dit plaats mocht vinden. Op een plek waar ik zelf nog nooit eerder geweest was.. Een plek die ooit eens in mijn blikveld, onder mijn aandacht was gekomen. Hoe? Geen idee! Ook een deelnemer van de Stilte avonden die ik eerder gaf in een Yurt in Haule benoemde deze plek eens aan mij. Toen voelde ik al heel duidelijk hier ga ik eens terechtkomen..

En nu het duidelijk werd dat ik een dag wilde creëren plopte deze plek weer heel duidelijk naar voren! Hier mocht het plaatsvinden. Maar ja toen kwam het lastige.. Hoe heet die plek ook alweer, en waar is het? Ik had werkelijk geen idee.. Het enige wat ik nog wist dat het in Drenthe was. Dus de laptop opengeklapt en ben online gaan zoeken. Maar wat er ook voorbij kwam, niet de plek die ik bedoelde.. Tja dat maakte het wel even wat lastiger ;-) Toen kreeg ik ineens het heldere idee om maar eens een appje te sturen naar de man die mij ook eens over deze plek had verteld. Hij kwam met allerlei leuke mogelijkheden maar het was niet wat ik bedoelde. Dus deze hulplijn liep ook even vast ;-) Maar ik voelde wel dat het antwoord snel zou komen en ja hoor, een uurtje later kreeg ik weer een appje van hem met het verlossende woord. De stille kracht in Westdorp!  Yes, dit was het. Dank je wel Harrie!

ik heb contact gezocht met Wiel, de eigenaar, en we kregen meteen een heel fijn gesprek. Een gevoel van stroming en de humor kwam meteen naar voren. Heerlijk! Ik ben naar Westdorp gereden om hem te ontmoeten en om de accomodatie te gaan bekijken. En uiteraard om te voelen hoe de energie zou zijn. Of het zou passen bij mijn plannen voor deze dag. Tijdens de rit voelde ik steeds sterker, dit is het. Uit mijn hart borrelde blijdschap op en met een grote glimlach ben ik er heengereden. Wiel kwam meteen naar mij toe bij de parkeerplek en ik voelde de vertrouwdheid. Aangezien we toch buiten waren heeft hij me eerst een rondleiding gegeven door de prachtige grote tuin. Dit voelde zo fijn en krachtig. De klik met Wiel was fantastisch en toen hij me vroeg hoe het voor me voelde gaf ik meteen al aan; Ik ben verkocht en heb de accommodatie nog niet eens gezien ;-) En zoals verwacht werd mijn gevoel nog meer bevestigd toen ik binnenkwam. Dit was precies de fijne plek die ik zocht. De workshop mocht vanuit hier gefacilliteerd worden!

 

Onder het genot van een 'bakkie leut' kregen we een mooi gesprek waarin Wiel aangaf dat het voor hem heel belangrijk was om iemand te ontmoeten om te ervaren of iemand zou passen bij deze plek. En ja voor hem was het ook duidelijk, hij was net zo enthousiast! Dus ter plekke de ruimte gereserveerd voor 12 april! Tijdens de rit naar huis kwam de naam voor de workshop ineens in me op. Thuiskomen in je HartKracht. Ja dit resoneerde zo sterk dat een traantje langs mijn wang gleed. Dit moest het zijn! 

Alle informatie die ik al kon delen heb ik moeiteloos verwoord, online gezet en enthousiast naar buiten gecommuniceerd. En de eerste deelnemers gaven zich meteen vol enthousiasme op. Zo fijn om te horen dat hun hart ze duidelijk aangaf hier bij te willen zijn..

 

In mijn volgende blog kun je het vervolg lezen..